Rogoznica i plaže

Rogoznica je mjesto za svakog turista. Dođite i istražite ovo predivno mjesto!

Posjetite nas i uživajte u odmoru na plažama, šetnji, specijalitetima u restoranima, sportskim aktivnostima, a sigurni smo da ćete se kući vratiti sretni.

Rogoznica je mjesto i luka u istoimenom zaljevu, 35 km južno od Šibenika, a smještena je na poluotoku. Današnja Rogoznica nastala je na otočiću Kopara koji je u 19. stoljeću spojen sa kopnom. Na poluotoku Gradina, u blizini Marine Frape nalazi se prirodni fenomen – jezero Zmajevo oko, u uvali u kojoj je u antičko doba bila solana.

Postoji legenda da je Sv. Ivan Trogirski na čudesan način tu spasio već potopljenu trogirsku galiju natovarenu bačvama vina. Na samom rtu, u zahvalnost, podignuta mu je u srednjovjekovno doba slikovita kapelica. Rogoznica se prvi put spominje 1518 godine. Vidljivi su ostaci utvrde i vjetrenjače na vrhu otočića koju su 1809. godine počeli graditi Francuzi. Župna crkva je iz 1615. godine, a sačuvana je i srednjovjekovna crkva Sv. Nikole na mjestu Stare Rogoznice.

O blagdanu Svete Gospe brodicama se ide u procesiji do Gospe od Kapelice. Jezero Zmajevo oko ispunjeno je morskom vodom. Jezero je nepravilnog eliptičnog oblika (150 x 70 m) ,površine 5300 četvornih metara i dubine 15 metara.

Morsko jezero Zmajevo oko smatra se prirodnim bioreaktorom u kojem se odvijaju intenzivni biokemijski procesi. Neposredno uz ovaj geohidromorfološki fenomen, u uvali Soline izgradila se luka nautičkog turizma – Marina Frapa, visoke kategorije s brojnim sadržajima.

Rogoznica je poznata po svojoj marini i luci za koju kažu da je jedna od najljepših i najsigurnijih na cijelom Jadranu. Noćni život odvija se u centru Rogoznice i Marini Frapa, a u Primoštenu se nalazi disco club Aurora. Tijekom ljeta Turistička zajednica organizira niz zabavnih i kulturnih priredbi od kojih je najznačajnija tradicionalna Rogoznička ribarska noć (prva subota u kolovozu), te Gospa od kapelice (2. srpnja).

Rogoznica je mjesto za svakog turista. Dođite i istražite ovo predivno mjesto!

Plaža.

Sa svojom više od 50 km dugom obalom, Općina Rogoznica vam nudi veliki izbor prekrasnih plaža, uglavnom šljunčanih, betonskih i prirodno kamenitih plaža. Neke od njih smještene su odmah pored naselja, a neke su skrivene u uvalama s potpuno očuvanom prirodnom. Ova raznolikost vam daje mogućnost da uvijek pronađete jedan dio ovog raja samo za sebe, gdje možete uživati u vlastitom miru i prirodnim ljepotama Rogoznice (čak i u periodima visoke sezone, s malo truda, kratkom šetnjom izvan naselja, možete pronaći neku prirodnu plažu samo za sebe).

Apartmane dijeli svega 90 m do mora, a pogled na otvoreno more i otoke neće Vas ostaviti ravnodušnima.